Špatně nebo neúplně formulované znění požárně technického řešení stavby vás může při kolaudačním řízení pěkně potrápit.

Příklad popisu :

Požadavky na provedení krbu dle ČSN 734230 :

Jedná se o vnitřní krb s krbovou vložkou opatřenou dvířky – krb s uzavřeným ohništěm. Vložka bude certifikovaná o výkonu 8-10kW. Krb stojí na pevném podloží – podlaha 1.NP na terénu. Provedení podlahy 80cm před a 40 cm po bocích ohniště musí být nehořlavé. Stěna za krbem je nehořlavá, nesmí v ní být rozvody NN, plynu a vody. Strop nad krbem je pevný nehořlavý. V místnosti s krbem nesmí být zařízení na odvod vzduchu (digestoř, ventilátor apod.). Krbová vložka bude mít odvod spalin zaústěný přímo do komína (Schiedel DN180). Prostor teplovzdušné komory musí být nehořlavý, stěny teplovzdušné komory budou odizolovány tak, aby povrchová teplota nebyla větší než 52°C. Teplovzdušná komora musí být odvětrána min.1 otvorem opatřeným mřížkou. Do prostoru komory musí být zajištěn přístup pro čistění kouřovodu, příp. teplovzdušných rozvodů. Provedení kouřovodů a komínů odpovídá ČSN734201. Před uvedení krbu do provozu musí být provedeno odzkoušení spalinové cesty a celková revize zařízení zakončená revizní zprávou.

Co z toho vyplývá :

  1. Pokud v místnosti budou zařízení na odvod vzduchu (digestoř,ventilátor atd.), mohou po Vás hasiči požadovat ověření dostatečného přívodu vzduchu pro spalování např 4Pa testem dle čl. 5.6. normy ČSN 734230 a to při přívodu spalovacího vzduchu z interiéru – viz čl. 7.2.1. normy.
  2. Je tedy potřeba si pohlídat jaké technické řešení je při stavbě zvoleno a požárně technické řešení tomu adekvátně formulovat.
  3. Hasiči mohou striktně požadovat i přesnější formulace v Revizní zprávě spalinových cest
guest
0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře